Menu
Your Cart

Azuriet

Azuriet

De naam azuriet is afgeleid van het Perzische lazhward, dat "blauw" betekent. Azuriet wordt reeds eeuwen gebruikt als een blauw pigment. De gevonden natuurlijke kristallen werden daartoe vermalen, gewassen en gezeefd. Hoe zwaarder de maling des te donkerder het pigment wordt. Reeds uit het Oude Egypte zijn toepassingen bekend. Het gebruik in het Westen bleef echter incidenteel, tot in de vroege middeleeuwen de kennis over de productiewijze van Egyptisch blauw verloren ging.

Prijs per stuk
Aquamarijn is een variëteit van het mineraal Beryl. In de middeleeuwen werden beelden van de maagd Maria versierd met aquamarijn. Een legende zegt dat de steen van een zeemeermin was en tot de liefde leidt.  Deze kleine aquamarijn kristallen zijn mooi van kleur en vaak, maar niet..
Prijs per 100 gram
Mooi gekristalliseerde Azuriet op matrix uit Erfoud Marokko. Het mineraal azuriet is een koper-carbonaat. Het doorzichtig tot doorschijnende azuurblauwe azuriet heeft een lichtblauwe streepkleur; een glasglans en en het kristalstelsel is monoklien...
Weergeven 1 t/m 2 van in totaal 2